Skillnaden på Fit & Healthy

En sak som jag tycker kan vara otroligt viktig att ta upp är skillnaden på fit och healthy. Det är väldigt lätt att tro att dessa saker är samma sak. Bara för man är fit, är man hälsosam, eller bara för att man är hälsosam, är man fit. Att vara hälsosam handlar långt ifrån om bara utseende och styrka. Det handlar om att göra rätt val, unna sig ibland, må bra och vara nyttig i både det fysiska och psykiska. 
 
Många av de stora människorna i bloggvärlden som är s.k "hälsosamma", är tyvärr inte det. Att trycka i sig hur mycket kött protein som helst, klunka ner en protein-shake varanan timme, unna sig en halv frukt skål på helgerna och träna varje dag i veckan året runt, det är inte hälsosamt. Du ska kunna unna dig en skål med Ben & Jerry ibland. Du ska kunna äta choklad utan att få panik. Du ska kunna ha minst en vilodag i veckan, utan att tro att du ska förlora 20 kilo muskler. Så egentligen kan man inte kalla sig hälsosam om man inte riktigt vet innerbörden av det. Att hela tiden tänka på mat, träning, mat och mat igen, rada upp vilka tider du får äta och när du ska träna hela tiden, det drar onödigt mycket energi. Energi som man kan lägga på andra, vettigare saker. Tillexempel skola, jobb, fritid, vänner och mera! Så sluta att påverkas av alla andra som har fått en image om att vara "hälsosam", för det är inte säkert att fallet är så. Man kan se hälsosam ut, låta hälsosam, tro att man är hälsosam, men endå inte vara det. 
 
Sen att vara hälsosam, men endå inte vara "fit", är en annan grej. Du kan må psykiskt bra, äta allt i rätt mängd, även unna sig, träna när man orkar och vill, för det måste man inte vara fit. Sen kan man ha olika åsikter om vad just fit betyder. Men i dagens samhälle skulle de flesta nog säga att en fit människa är någon som har väldigt låg fett procent och mycket muskler, på det ha en naturligt snygg kropp, tyvärr. Vilket bara är fel! Så sluta bry dig om vad du läser på andra bloggar, vad som är hälsosamt och inte - för bara du vet hur det verkligen ligger till. För vi alla har vårat eget "healthy" som är anpassat efter våran kropp och psyke!

Kommentarer
Postat av: elin

bra inlägg!

Svar: Tack så mycket!
Ida Lager

2013-09-12 @ 12:14:10
URL: http://elinjanssson.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0